Witaj, Gość
Idź na dółS: 12345
TEMAT: nie cudzosłów!
4 Lata, 7 Miesiące temu #516
Re: nie cudzosłów! _GEN_PRINT
Super, mnie się to zaczyna podobać coraz bardziej. Te dwa ostatnie projekty zwłaszcza. Z jednym cudzysłowem jest bardzo interesująco, odruchowo szuka się drugiego, co zmusza odbiorcę do skupienia uwagi. . No i ten kąt dużo daje. Może należałoby też minimalnie powiększyć lub przedłużyć wykrzyknik w kierunku litery "w" bo przez zmianę kąta, teraz ten wykrzyknik wygląda jakby był wbity w tekst. Może gdyby był trochę dłuższy, to by cała kompozycja się lepiej zamykała. Chodzi mi o korektę rzędu dwóch punktów typograficznych Tak jeszcze patrzę na to i myślę, że przy samej kropce wykrzyknika musisz poprawić światła, są za małe.
Mówisz — masz

Pamiętaj, że nawet ukryte emotikony działają
Małgorzata Dubowiak

4 Lata, 7 Miesiące temu #518
Motyw z dodaną kopertą nie bardzo mi się podoba. Może gdzieś drugi ogonek do/dać?
Nzal.
Filip Modrzejewski

4 Lata, 7 Miesiące temu #519
Ostatni bez kresek, oczywiście, ale z trochę krótszym wykrzyknikiem. Swoją drogą zastanawiałem się jak sobie z tym "ł" poradzisz i widzę że Ci się udało. I ten z pionowym wykrzyknikiem również jest super. Ja bym już nic nie zmieniał. Wygląda na to że dobrnęłaś do końca w tym projekcie. Tylko wywal kreski
Nzal.
Robert Oleś

4 Lata, 7 Miesiące temu #520
- przypomina mi to (no właśnie, niekształcony i niewychowany w tym kierunku jestem...) taki geometryczny kierunek w grafice... jakby rosyjski przedwojenny prymitywizm (tak się to chyba nazywało, nie pamiętam), ale "uporządkowany" już i literniczo, i graficznie
Masz na myśli konstruktywizm, jak mniemam Ruch w sztuce, sztukach projektowych i architekturze zainicjowany w latach dwudziestych, owszem, w Rosji. U nas głównym sprawcą tego zamieszania był Strzemiński. Ale najbardziej znane jest środowisko skupione wokół niemieckiego Bauhausu.
Tomku,

spojrzałam wstecz i troszkę głupio mi... Potwornie mentorskim tonem zajechałam z tym konstruktywizmem, wybacz. A tak naprawdę chciałam powiedzieć, że dobrego masz nosa z tym, co Ci mój projekcik przypomina (i to mnie cieszy bardzo), bo dla znakomitej większości ludzi, nawet tych obeznanych ze sztuką (sic!), konstruktywizm to to samo, co konstruktywność

Iiii tam, zaraz głupio... Pewnie jakbym poszperał w sieci, to bym znalazł poprawną nazwę -- a tak strzelałem z palca. Jak pisałem -- nie uczonym w tym temacie. Chociaż z drugiej strony, w podstawówce uratowałem czwórkę z plastyki w każdej klasie tylko dzięki mocnemu zainteresowaniu historią sztuki. I to naprawdę była jedyna szansa... Pracami mego wykonania psułem sobie bardzo średnią ocen

Ale kiedy to było...
Nzal.
Tomasz Kuc

4 Lata, 7 Miesiące temu #537
[quote]Motyw z dodaną kopertą nie bardzo mi się podoba. Może gdzieś drugi ogonek do/dać?/quote]

Hm... a moje preferencje są stanowczo odwrotne Ale nie wykluczam, że już za bardzo mi się te projekty opatrzyły i nie potrafię spojrzeć na to z dystansem. Jak siebie znam, to za jakiś czas na pewno jeszcze coś mi wpadnie do głowy
Małgorzata Dubowiak

4 Lata, 7 Miesiące temu #538
Ostatni bez kresek, oczywiście, ale z trochę krótszym wykrzyknikiem. Swoją drogą zastanawiałem się jak sobie z tym "ł" poradzisz i widzę że Ci się udało. I ten z pionowym wykrzyknikiem również jest super. Ja bym już nic nie zmieniał. Wygląda na to że dobrnęłaś do końca w tym projekcie. Tylko wywal kreski
Oj, aleście się Panowie przyczepili do tych kresek Ciekawe, czy innych też one tak drażnią... No dobra, wrzucam ostateczną wersję po końcowych poprawkach, skoro większość woli tak, to zapewne tak jest lepiej. Ale jako zwierzę przekorne i niepokorne — Panowie wybaczą — pozwolę sobie mieć inne zdanie

Co do ł (ale również ó) — samo mi się nie udało... żartuję, oczywiście

Małgorzata Dubowiak

GóraS: 12345